Biografija | Filozofija | Utisci

Utisci

Sakupiti skrivene snove, dozvati sećanja, oteti ih od zaborava, bojama mašte obojiti stvarnost i pretvoriti je u San – to je ono što svojim delima čini radionica “Sanjaj”. Stvara i oslikava nameštaj slikama iz snova, udahnjuje mu dušu, daruje život.
Svojom toplinom, originalnošću i koloritom, nameštaj izašao iz ovog ateljea odudara od sivila svakodnevnice čineći prostor oko vas vedrim i jedinstvenim.

Oplemenjeni čarobnim bojama, predmeti iz radionice “Sanjaj” bude sećanja na tople domove, raspiruju mastu, a dečje sobe pretvaraju u bajke.
Svaki komad priča svoju priču, boji prostor radošću i srecom. Pred našim očima lete baloni, plove brodovi, miriše cveće, dok u tamnim predelima ormara zvezdice snova čuvaju nase najdraže tajne.

Nameštaj “Sanjaj” “samo sto ne progovori” .
Iz skrovišta prošlosti ova radionica vadi zaboravljene predmete, da je im neočekivane uloge, i pred našim zatečenim i iznenađenim očima spaja nespojivo.
Tako nastaje umetnost radionice “Sanjaj”. Pun i čitljiv rukopis iz davno ispisanih, a oživljenih predložaka slikarstva miri stare zaboravljene forme i futurističke linije, ne dopuštajući istinskim vrednostima da postanu prolazne.
Baš kao u snu.

Tehnika i crtež su do tančina izatkani u sliku probranog motiva i majstorski oslikani s akcentima tona zadane boje. Do savršenstva osmišljen i strpljivim postupkom oslikavan nameštaj iznenađuje vas kako koloristički tako i kompoziciono jer se skladno ponavlja i prenosi sa predloška na predložak.

Filigranski tačno, po zakonima proporcije, uveličane i smanjene daju sasvim novu formu predstavljajući svaki primerak sam po sebi unikatnim delom koji nosi svoju individualnost, harmoniju i stil, a koja svakog momenta može da izraste u ono sto zovemo industrijski dizajn.